Κορωνοϊός: Απομακρύνεται η Ελλάδα από το κακό σενάριο

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, από τα κακά σενάρια τύπου Ιταλίας και Ισπανίας η Ελλάδα, με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού να παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα στη χώρα –ιδιαίτερα μετά από την επιβολή της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας την περασμένη εβδομάδα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο τύπου Ιταλίας δεν ακολουθείται. Οι ακριβείς εκτιμήσεις για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα θα γίνουν αργότερα. Σήμερα έχουμε και διαγνώσεις μέσω τεστ για ανθρώπους με ήπια συμπτώματα και δεν μπορούμε να έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις διασποράς» τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού και πρέπει όλοι να παραμείνουμε σε επιφυλακή.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, 95 νέα κρούσματα της νόσου –κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας άνω των 1.000. Από επιπλοκές του κορωνοϊού έχουν καταλήξει 32 άνθρωποι ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -65 εξ αυτών διασωληνωμένα.

Μάλιστα, ο ειδικός τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να μένουν στο σπίτι.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, παράλληλα, πως στις 15 Απριλίου θα μπορέσουμε να αποτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού και υπογράμμισε πολλάκις πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

Διαβάστε περισσότερα: cnn.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: