Προβλήματα με την κυκλοφορία και το ηλεκτρικό ρεύμα στην ορεινή Χαλκιδική (φώτο – βίντεο)
Σε δεκάδες περιπτώσεις υποχρεώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συνδρομή του #Δήμου_Αριστοτέλη, να επέμβει για την κοπή και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων από την χιονόπτωση.
Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό.
Χιονόπτωση σημειώθηκε στον Πολύγυρο και την Αρναία Χαλκιδικής και σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου του νομού η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ωστόσο το χιόνι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και σε αρκετούς δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες:
▪ από το 51 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Κερασιά – Αρναία – Στρατώνι)
▪από το 48 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (διασταύρωση Βάβδου)
▪από το 54 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόκαστρο -Ταξιάρχη – Αρναία)
▪στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας και περιοχές Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Αγίου Προδρόμου, Παλαιόχωρας, Σανών, Δουμπιών και Γεροπλάτανου.
Επίσης, σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη λόγω της χιονόπτωσης υπάρχουν τέσσερις γραμμές ηλεκτροδότησης εκτός λειτουργίας.
Κατόπιν αιτήματος του δήμου Αριστοτέλη οι προσπάθειες για την αποκατάσταση θα ενισχυθούν με συνεργεία από Θεσσαλονίκη.
“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκτίμηση για το χρόνο αποκατάστασης. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Επίσης, περιορίστε και τις όποιες μετακινήσεις σας.”, επισημάνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.



Τώρα στην Αρναία
Δημοσιεύτηκε από ErgoHalkidikis (ErgoBlog) στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.



