ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ».

Η έξαρση των κρουσμάτων στη Χαλκιδική θέτει προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Είναι αδιανόητο ο ΕΟΔΥ εδώ και τόσες ημέρες, να μην έχει ανακοινώσει το παραμικρό και στην ουσία να αντικαθιστά το ρόλου του, ο τοπικός τύπος, ενώ η βιομηχανία με δίκη της πρωτοβουλία, να διακόπτει την παραγωγική δραστηριότητα της.

Επίσης, είναι αδιανόητο να διασπείρονται φήμες για τη Χαλκιδική ελλείψει των απαραίτητων ανακοινώσεων από τον ΕΟΔΥ, ζήτημα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις του Νόμου ανέμεναν να καλύψουν σταδιακά τις ανάγκες τους μετά την ανασφάλεια και την οικονομική στασιμότητα της προηγούμενης περιόδου.

Αυτό που χρειάζεται τώρα από όλους μας όμως, είναι ψυχραιμία και όχι πανικός , συνεργασία αλλά και εύρεση λύσεων με κύριο μέλημά μας τη δημόσια υγειά.

Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του ΕΟΔΥ με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, για την πορεία των κρουσμάτων και την έγκαιρη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Απαιτείται ακόμη, διενέργεια μαζικών τεστ από κινητές μονάδες στα σημεία που υπήρξαν τα κρούσματα, ενώ απαραίτητη είναι η διανομή μασκών στους κατοίκους των περιοχών που υπήρξε έξαρση των κρουσμάτων.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας που νοσούν αυτή τη στιγμή.

Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών αντιλαμβανόμενοι την ατομική ευθύνη.

Αναμένουμε από τους επισήμους φορείς, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη της τοπικής κοινωνίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: