Τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό: Στον εισαγγελέα οι αναρτήσεις με εντολή Χρυσοχοΐδη

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι δημόσιες αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» τόνισε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, που αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι», εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό που ανέβηκαν στο διαδίκτυο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μικρά site, ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και αναμένεται να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: