Ιερισσού: “Ο Σταυρός του Κυρίου δεν είναι Σύμβολο, αλλά τρόπος Ζωής!”

Στη γενέτειρά του την Τρίπολη βρέθηκε σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, και λειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Ζέρβα και τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Κωνσταντίνο Παναγάκο, π. Κωνσταντίνο Κουβαβά και π. Δημήτριο Κολλιόπουλο. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος στάθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της σημερινής Κυριακής προ της Υψώσεως και μάλιστα στο λόγιο του Μαθητού της αγάπης Ιωάννου του Θεολόγου που γράφει: “Ούτως ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον Υιόν Αυτού απέστειλεν τον Μονογενή, ίνα πάς ο πιστεύων εις Αυτόν μη απόληται, αλλ΄ έχη ζωήν αιώνιον” (Ιω. 3,17) , δηλαδή: “τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, που τον Υιό του τον Μονογενή απέστειλε και παρέδωκε να σταυρωθή, ώστε ο καθένας που θα πιστεύει σε Αυτόν να μη χάνεται, αλλά να έχη και να απολαμβάνη την αιώνιο ζωή”.

Ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν είναι Σύμβολο, αλλά τρόπος Ζωής! Σταυρός για τον Χριστό σημαίνει τη διαρκή έξοδο του Θεού από την αυτάρκειά του και μεγαλειότητά του και το κατέβασμά Του προς τον άνθρωπο, για την σωτηρία του ανθρώπου! Για να ντύσει με αθανασία το φθαρτό. Επίσης, τόνισε ότι ο Σταυρός του Χριστού είναι επιλογή και Θείο Όργανο, επάνω στο οποίο εξερράγη η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Δεν θα γνωρίζαμε πόσο μας αγαπάει ο Θεός, αν δεν ανέβαινε επάνω στο Σταυρό για χάρη μας για να ξεπλύνη την αμαρτία του κόσμου! 

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την απλόχερη παροχή της ευλογίας του να ιερουργεί στην επαρχία του.  

Ιερισσού: “Ο Σταυρός του Κυρίου δεν είναι Σύμβολο, αλλά τρόπος Ζωής!”

arxon.gr

Απάντηση