Άμεση λήψη μέτρων στο δρόμο κάτωθεν του Γυμνασίου-Λυκείου Νέου Μαρμαρά – Κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών μας

Κατέθεσα σήμερα στην τοπική κοινότητα του Ν.Μαρμαρα την αίτηση μου για άμεση λήψη μέτρων σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον δρόμο κάτωθεν του κλειστού γυμναστηρίου και του Γυμνασίου -Λυκείου Μαρμαρά.

Ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας ζητώ την σύμφωνη γνώμη του τοπικού, έτσι ώστε το αίτημα να αποσταλεί στο Δήμο.

” Σαν πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και μετά από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησα διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα διερχόμενα οχήματα που κινούνται από την τοπική οδό κάτωθεν του Γυμνασίου-Λυκείου Νέου Μαρμαρά. Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών μας θα πρέπει να προβούμε άμεσα σε λήψη μέτρων. Αυτό που είναι πιο εφικτό και γρήγορα υλοποιήσιμο, είναι η οριζόντια σήμανση με τοποθέτηση ράμπας-σαμαρακι για μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Λαμβάνοντας υπ’ όψη και την πλευρά των οδηγών μιας και τα σαμαρακια πολλές φορές καταπονούν τα οχήματα θα πρότεινα την τοποθέτηση ειδικών ελαστικών ραμπών που είναι πιο ασφαλή τόσο για τα οχήματα όσο και για τους διερχόμενους πεζούς που θα διασχίζουν τον δρόμο. Ενναλακτικά μπορούμε να δούμε τις 3d διαβάσεις όπου η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.
Η τοποθέτηση των ειδικών αυτών κατασκευών απαιτεί σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ απόφασή του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας έτσι ώστε να συνταχθεί και η τεχνική μελέτη οδικής ασφάλειας.
Ζητώ την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου Νέου Μαρμαρά έτσι ώστε να αποσταλεί το αίτημα στον Δήμο Σιθωνίας.”

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Μαλλίνης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: