ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.

Οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίηση μας για την τροπή που έχει λάβει το ζήτημα της αγροτικής γης, η οποία βρισκόταν υπό αμφισβήτηση μέσα στον κυκεώνα των δασικών χαρτών.

Προσπάθειες ετών, για τη δικαίωση του μεγαλύτερου μέρους των περιπτώσεων, όπου αγροτική ιδιόκτητη γη χαρακτηρίστηκε ως δασική, μέσα από ένα στρεβλό σύστημα, αρχίζουν να αποδίδουν.

Η ποικιλία των περιπτώσεων, η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, η πολυερμηνεία του νομοθετικού πλαισίου και το υψηλό κόστος της διευθέτησης των αμφισβητούμενων εκτάσεων εγκλώβισαν αισθητό μέγεθος αγροτικής γης στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία έτη, η επικάλυψη αγροτεμαχίων στο ολοκληρωμένο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους δασικούς χάρτες προκάλεσε απώλεια πολλών χιλιάδων ευρώ για τους αγρότες.

Η αγωνία και η προσπάθεια μας ήταν μεγάλη, διότι με έλλειψη λύσης, θα χανόταν πολλά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, με επιπτώσεις και στην μετέπειτα κατανομή της νέας ΚΑΠ.

Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφουγκράστηκε την ανησυχία του αγροτικού πληθυσμού, έλαβε υπόψιν της τις εισηγήσεις μας και τις προτροπές μας και κυρίως αντιλήφθηκε την ανάγκη λήψης μέτρων άμεσα.

Τέτοιες αποφάσεις μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας!!!

Κατερίνα Ζωγράφου
ΓΕΩΠΟΝΟΣ Msc – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ.Μ.

Απάντηση