«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟΥ LOCK DOWN ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ»

Αναφορά κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά Νικολάο, προωθώντας το αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ν.Μουδανιών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους κυνηγούς της Χαλκιδικής αλλά και όλης της επικράτειας.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής επισημαίνει, πως σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα το κυνήγι θεωρείται άθλημα.Mε βάση αυτό και εφόσον έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα ατομικής άσκησης των πολιτών σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους,-λόγω καθολικού αποκλεισμού της χώρας-το κυνήγι μπορεί  να ασκηθεί από τους ενδιαφερόμενους με την αποστολή σχετικού SMS, τηρουμένων βέβαια και όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας (καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, διατήρηση κοινωνικής απόστασης κ.α.).

Ο κ.Πάνας αναφέρει σχετικά : «Με την Αναφορά μου έπειτα από επικοινωνία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ν.Μουδανιών, ζητώ από τον αρμόδιο Υφυπουργό, να επανεξετάσει την απόφαση της απαγόρευσης του κυνηγιού, ώστε η Κυβέρνηση να το εντάξει στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033, στηρίζοντας τη δραστηριότητα των Κυνηγετικών Συλλόγων της Χαλκιδικής, η οποία πλήττεται σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.»

Το ακριβές κείμενο της ΑΝΑΦΟΡΑΣ έχει ως εξής :

ΑΝΑΦΟΡΑ

                                                                                                                                                           09/11/2020

                                                      Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χατζηδάκη Κωστή

 (υπόψη Υφυπουργού Ταγαρά Νικολάου)

Θέμα: « Αίτημα άρσης περιορισμών για το κυνήγι στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής».

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ την με  Αριθ. Πρωτ. 1661 /5-11-2020 επιστολή της ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την οποία διατυπώνεται το αίτημά τους για ελεύθερη μετακίνηση των κυνηγών εντός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η οικία τους.

Μάλιστα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία επισημαίνει, πως σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1) «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν….».Επίσης παρά τη δεδομένη κατάσταση του νέου καθολικού αποκλεισμού της χώρας λόγω πανδημίας, δίνεται η δυνατότητα της ατομικής άσκησης των πολιτών σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Έτσι συνάγεται, πως το κυνήγι ως άθληση, μπορεί να επιτρέπεται με την αποστολή του σχετικού SMS, όπως προβλέπεται για τους αθλούμενους άλλους πολίτες όλων των κατηγοριών.

Επιπλέον η Συνομοσπονδία τονίζει, πως κατά την ελεύθερη μετακίνηση των κυνηγών εντός Περιφερειακής Ενότητας, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας (καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, διατήρηση κοινωνικής απόστασης κ.α.).

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.

                                                                                                                                          Ο αναφέρων Βουλευτής,  

       Απόστολος Πάνας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: