Ασφαλιστική κάλυψη κυνηγών κατά τη διάρκεια του lockdown

Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις και διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, για περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων (lockdown), ασφαλιστικές εταιρείες ενημερώνουν τους κυνηγετικούς συλλόγους, με τους οποίους έχουν συνάψει ασφαλιστική σύμβαση, ότι δεν θα καλύπτουν τους κυνηγούς – μέλη τους μέχρι και τις 30.11.2020 που ισχύει το lockdown.

Όπως είναι γνωστό, με τα ομαδικά ασφαλιστήρια των κυνηγετικών συλλόγων ασφαλίζεται το σύνολο των κυνηγών που κατέχουν θεωρημένη άδεια κυνηγιού για την συγκεκριμένη περίοδο. Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει από την στιγμή που ο ασφαλισμένος φθάσει στον τόπο κυνηγιού και λήγει με την αποχώρησή του από αυτόν και μόνο εφ’ όσον ο κυνηγός είναι πεζός, και μόνο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου όπως αυτή ορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Δεν καλύπτονται ατυχήματα που θα συμβούν σε χώρους που απαγορεύεται το κυνήγι, ή σε περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Εδώ και μια βδομάδα, με τη δημοσίευση της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/6.11.2020 (Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19…) επικρατεί σύγχυση στο θέμα της απαγόρευσης κυνηγιού και είναι απαραίτητο να δοθούν διευκρινίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ορισμένοι κυνηγετικοί σύλλογοι προχώρησαν σε ενημέρωση (δελτία τύπου, sms) των κυνηγών-μελών τους, με την παράκληση να επιδείξουν την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: