ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ- ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ.Πάνας Απόστολος παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφερειακή Ενότητα, με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και προχωρεί σε μια σειρά ενεργειών για τη στήριξη των Δομών Υγείας της περιοχής. Πραγματοποίησε έτσι, εκτεταμένη επικοινωνία με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ν.Καλλικράτειας Καραμήτσιο Νικόλαο, με τον οποίο και συζήτησαν διεξοδικά για την κατάσταση της Μονάδας, αλλά και τη γενικότερη εικόνα τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό, όσο και σε διοικητικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα ο κ.Πάνας ενημερώθηκε-στο πλαίσιο των συνεχών επαφών κατά τη διάρκεια της πανδημίας- από τον κ.Καραμήτσιο για τη γενικότερη πίεση του Κέντρου στην παρούσα φάση καθώς οι ιατροί Γενικής Ιατρικής της Μονάδας αναγκάζονται να καλύπτουν περισσότερες εφημερίες. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα υπάρχει επάρκεια σε rapid test και pcr, ενώ οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουν μέχρι τώρα καταφέρει, να ανταποκριθούν και με το παραπάνω στις ιδιαίτερες συνθήκες αυτού του πρωτόγνωρου για όλους φαινομένου.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν.Καλλικράτειας σημείωσε ακόμη, πως οι συλλογικές προσπάθειες για την πρόσληψη προσωπικού, απέδωσαν καρπούς καθώς επανδρώθηκε πριν λίγες μέρες το Μικροβιολογικό και Παιδιατρικό τμήμα του. Μάλιστα και ο ίδιος ο Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση για τη στελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου αλλά και τη γενικότερη πρόσληψη προσωπικού της Μονάδας. Υπάρχουν όμως ελλείψεις σε ιατρούς Γενικής Ιατρικής. Ο κ.Πάνας ενημέρωσε τον Διευθυντή, πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας  κ την 4η Υ.ΠΕ. για την πρόσληψη επιπλέον Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας και Ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.

Ο Βουλευτής το επόμενο διάστημα θα ενημερωθεί λεπτομερώς και για την κατάσταση των υπόλοιπων Δομών Υγείας της Χαλκιδικής με τους Διευθυντές των οποίων βρίσκεται ήδη σε επαφή.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά :

« Η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Ν.Καλλικράτειας δε μου είναι άγνωστη. Άλλωστε έχω παρέμβει με Ερώτηση για την επάνδρωση του Μικροβιολογικού του Τμήματος και τη γενικότερη στελέχωσή σε προσωπικό. Το ίδιο και για τις άλλες Μονάδες  Υγείας της Χαλκιδικής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρώτο σκέλος της παρέμβασης για τη Ν.Καλλικράτεια έχει ικανοποιηθεί, ενώ θα ενημερωθώ και για τις νέες προσλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξακολουθώ να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις Δομές Υγείας του τόπου μας για να ενημερώνομαι για τα ακριβή προβλήματα και να παρεμβαίνω, ώστε να αντιμετωπίζονται στο χρόνο που απαιτούν οι συνθήκες από  το Υπουργείο Υγείας αλλά και την 4η ΥΠΕ. Ο μοναδικός τρόπος να βγούμε νικητές από τη δοκιμασία αυτή είναι να κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά το καλύτερο δυνατόν για την προστασία όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και των συνανθρώπων μας ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: