Ο Π.Ο.Μ. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΤΗ

Όλα τα Μουδανιά έχουν συγκλονιστεί από χθες με τον ξαφνικό χαμό του Στέλιου Ελαιοδώρου, έτσι και ο ποδοσφαιρικός Π. Ο. Μ. δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Γιατί απλούστατα αυτός ο ένδοξος σύλλογος είναι ταυτισμένος με αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Σήμερα λοιπόν αποχαιρετούμε έναν μεγάλο ΜΟΥΔΑΝΙΩΤΗ, ο οποίος ήταν υπόδειγμα υπερβολικής αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πόλη μας, που από χθες είναι κυριολεκτικά φτωχότερη. Ένας άνθρωπος που με το ανεξάντλητο φωτογραφικό του υλικό, αλλά και μέσα από την συγγραφή βιβλίου, προέβαλε τα όμορφα Μουδανιά , όπως λέει και το νοσταλγικό τραγούδι, το οποίο ακούγοντας ο καθένας από μας πλημμυρίζει από δάκρυα, σε όλη την Χαλκιδική, την Μακεδονία, την Ελλάδα γενικότερα. 

Ακόμα και τα χρόνια της απουσίας του στην Αθήνα, λόγω της εργασίας του στο Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, ήταν από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας και φυσικά ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει όποιον συντοπίτη μας βρισκόταν στην πρωτεύουσα και χρειαζόταν οτιδήποτε, εφόσον περνούσε από το χέρι του βέβαια. Εννοείται ότι όλα τα αξέχαστα καλοκαίρια της πολιτιστικής, αλλά και ναυταθλητικής ανάτασης των Μουδανιών, φώναζε δυναμικά παρών, ειδικά στο κομμάτι που είχε σχέση με το υγρό στοιχείο ήταν από τους πρωτεργάτες της κοσμογονίας που συντελέστηκε, στις αρχές της δεκαετίας του 80. Και με τον Π. Ο. Μ όμως ο εκλιπών πορεύτηκε, κυριολεκτικά και μεταφορικά χέρι – χέρι, αφού το εκπληκτικό φωτογραφικό του υλικό καλύπτει τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Ομάδας μας, αλλά και όλες τις ένδοξες στιγμές της, για τις οποίες ένιωσαν και συνεχίζουν να νιώθουν υπερήφανες γενιές και γενιές Μουδανιωτών.

Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Στέλιος είναι τεράστια, δυστυχώς όμως τεράστια είναι και η απώλεια του. Γιατί ήταν πραγματικά η ζωντανή ιστορία των Νέων Μουδανιών. Καλό Ταξίδι, Καλό Παράδεισο. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας και στη μνήμη μας.

Απάντηση