Κεραμέως: Εμβολιασμός των εκπαιδευτικών πριν τον γενικό πληθυσμό

Το προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, ξεδίπλωσε η Νίκη Κεραμέως. Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών θ’ ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.  

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θ’ ανοιχθούν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την ερχόμενη Δευτέρα. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε πως θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, είπε πως θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ, όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Παράλληλα, είπε πως θ’ ανοιχθεί ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, ώστε να υπάρξει μια εικόνα», εξήγησε και προσέθεσε πως η πλατφόρμα θα λειτουργεί και για τους μαθητές του λυκείου. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, συμπλήρωση η υπουργός, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Ερωτηθείσα πότε αναμένεται ν’ ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η κ. Κεραμέως απάντησε πως το ζήτημα θα εξεταστεί μαζί με τους ειδικούς και προσέθεσε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς, όπως είπε, ήταν μία δύσκολη χρονιά.

Τέλος, για τα πανεπιστήμια είπε πως δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για διά ζώσης μαθήματα και διεμήνυσε πως θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: