ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ COVID-19 εξελίξεις: Ενημέρωση

Εκ της αδιάκοπης ενασχόλησής μας με την πορεία της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ξανά ενημερώσουμε σχετικά:

1. Κατά την τρομακτική επέλαση του ιού SARS-COV-2 στη Βόρεια Ελλάδα από τα τέλη Οκτωβρίου έως και αρχές Δεκεμβρίου , η Βορειοανατολική Χαλκιδική χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα συγκριτικά με άλλες περιοχές του νομού και θρηνήσαμε δεκάδες θύματα, ενώ πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν νοσηλευόμενοι.

2. Εδώ και μερικές εβδομάδες, σε δειγματοληψίες του Εργαστηρίου μας (κι από όσο γνωρίζουμε το ίδιο συμβαίνει και σε καταγραφές άλλων φορέων της περιοχής μας) καταγράφονται πλέον ελάχιστα νέα θετικά περιστατικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι, ευτυχώς, το 2ο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πραγματική ύφεση στα μέρη μας.

3. Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, μόνο εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει! Όσοι ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με τη συμπεριφορά του αόρατου εχθρού σε επιστημονικό επίπεδο, γνωρίζουμε πόσο εύκολη είναι η ταχεία αναζωπύρωση της τοπικής επιδημιολογικής κατάστασης.

Παρακολουθώντας το δράμα των γειτονικών χωρών που μάχονται με το τρίτο και ισχυρότερο 3ο κύμα της πανδημίας, θεωρούμε οτι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε ανάλογη περιπέτεια, που αυτή τη φορά ίσως να μην είναι διαχειρίσιμη από το σύστημα υγείας. Κάνουμε έκκληση σε όλους για απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τώρα περισσότερο από ποτέ. Ας αφήσουμε πίσω τις δραματικές εμπειρίες που όλοι βιώσαμε κι ας μην ξαναδώσουμε ευκαιρία στο θηρίο να ξυπνήσει. Δεν αξίζει σε κανέναν συμπολίτη μας να μάχεται άδικα με διακύβευμα την ίδια του τη ζωή. Ας μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές…

4. Πόσο μάλλον τώρα, που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οριοθέτησε την αρχή του τέλους της ιστορικής αυτής δοκιμασίας, παρέχοντας τη δυνατότητα εμβολιασμού!Από την αρχή της πανδημίας επαναλαμβάνουμε σταθερά ότι δεν μπαίνουμε σε καμία ανούσια αντιπαράθεση ως προς:- την ύπαρξη ή όχι του ιού – το όφελος ή όχι από τη χρήση μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας – τη χρησιμότητα ή όχι των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Έτσι και τώρα, στην τελική ευθεία του μαραθωνίου, ευθυγραμμιζόμαστε πάλι μόνο με την Ιατρική βασισμένη σε αποδείξεις ( EVIDENCE BASED MEDICINE), συντονισμένοι απολύτως με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, το προεδρείο του οποίου ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συνδρομή του στη διαχείριση της πανδημίας στο νομό μας.

Πιστοί στις αρχές μας και τα ακράδαντα επιστημονικά δεδομένα, δίνουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα κι ενθαρρύνουμε όλους τους ενήλικες να μη χάσουν το δώρο του εμβολίου, που με τόσο κόπο προέκυψε.

Ενημερωθείτε από τους επιστήμονες υγείας που γνωρίζουν σχετικά, δρομολογήστε το ραντεβού σας όπως ορίζει η προτεραιοποίηση της Πολιτείας και βοηθήστε τους ηλικιωμένους να ανταποκριθούν.

Το στοίχημα αφορά όλους.

Ας το κερδίσουμε όλοι συντονισμένα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: