Στο Δήμο Αριστοτέλη, υπάρχει δημοτική αρχή;

Αυτός ειναι ο τίτλος μιας ανάρτησης με αφορμή την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2019 με την τότε δημοτική αρχή να μην επισκευάζει την βλάβη για 50 περίπου ημέρες και το νερό επι 24ωρου βάσεως, άφθονο και γάργαρο να ποτίζει τα τσιμέντα και την άσφαλτο,  μέχρι την κυκλική νησίδα στο ´Πασσά λιμάνι’.

Και όλα αυτά τα ξαναθυμηθήκαμε με αφορμή την βλάβη που σημειώθηκε περίπου στο ίδιο σημείο και μάλιστα την πρώτη ημέρα που μπήκε ο καινούριος χρόνος, με την δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο κ. Θαλασσινό να αντιδράει κεραυνοβόλα και άμεσα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας κ. Αστέριος Καραστέργιος με ανάρτησή του στο facebook:

Επειδή …….,“Η καλύτερη αμοιβή είναι η αναγνώριση” (Ουιλιάμ Σαίξπηρ)!!!Ο ερχομός του 2021 μας έκανε ‘ποδαρικό ‘ με μιά δυσάρεστη και μιά ευχάριστη έκπληξη ,στην Αρναία!!!Παραμονή πρωτοχρονιάς (την νύχτα) υπήρξε στην γειτονιά μας (‘Κοντολακούδι’ ή ‘Σιδηρουργείο Αφών Καραγιάννη’), σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης .Λόγω της ημέρας , ο κίνδυνος να ξεμείνει η Αρναία από νερό, ήταν μεγάλος. Όμως την επομένη το πρωί ,συνεργείο του Δήμου μέσα σε 4 ώρες μπόρεσε και επιδιόρθωσε την βλάβη και αποκατέστησε τον αγωγό.

Η κοινητοποίηση ήταν άμεση ,αστραπιαία και καθοριστική!!!Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ . Γιώργος Θαλασσινός ,έπραξε το αυτονόητο ,αντέδρασε κεραυνοβόλα και έλυσε το πρόβλημα άμεσα.

Θα μου πείτε τώρα και εύλογα, ποιά είναι η έκπληξη ; Πρώτη φορά έγινε τέτοια βλάβη και αποκαστάθηκε από τον Δήμο; Φυσικά και όχι, είναι θέμα καθημερινής ρουτίνας. Όμως ,η διαφορά και ‘ η ευχάριστη έκπληξη ‘ ,είναι στην μέρα και στην αντίδραση. Και για να υπογραμμίσω το γεγονός θα αναφέρω μόνο το εξής παρόμοιο περιστατικό: (Πριν ενάμιση περίπου χρόνο ,επί της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, υπήρξε στην ίδια περιοχή, παρόμοια βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης. Παρ’ όλες τις επισημάνσεις που κάναμε καθημερινά στον Δήμο ,ΟΛΟΙ οι περίοικοι ,το νερό ΄έτρεχε ‘ άφθονο και γάργαρο ,απο΄το Σιδηρουργείο μέχρι τον Άγιο Νεκτάριο ,για σαράντα (40) περίπου μέρες, ποτίζοντας την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια και επιβαρύνοντας τις τσέπες των δημοτών ,με τα αντίστοιχα ανταποδοτικά τέλη!!!)Το προσωπικό της υπηρεσίας ύδρευσης ,ήταν και τότε και τώρα το ίδιο (και αριθμητικά και ονομαστικά), η αντίδραση όμως τότε του αρμόδιου αντιδημάρχου και του σημερινού, είχε μιά …… μικρή χρονοκαθυστέριση … περίπου σαράντα (40) ημερών!!!!Τα συμπεράσματα δικά σας.!!! Δική μου μόνο η επίκαιρη γραφή του Σαίξπηρ και η αντίστοιχη του Ευαγγελίου (τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ).Αντιδήμαρχε συγχαρητήρια ,πάντα τέτοια . Τιμάς τον Δήμο, τον θεσμό και την εμπιστοσύνη που σου έδειξε ο δήμαρχος και το Δ.Σ

Υποσημείωση: «Θεωρώ αυτονόητο ότι παρόμοια και ισότιμη αντιμετώπιση, πρέπει να ισχύει και γιά τα 16 χωριά του Δήμου μας.»

Εμείς εδώ θα είμαστε και για το χειροκρότημα και γιά την καλόπιστη κριτική.

ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ το 2021 – ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: