Χωρίζονται στα 2 τα καταστήματα: Έρχεται το click – inside για ρούχα, παπούτσια

Αποφάσεις θα λάβει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς στις 18/11, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η αγορά θα «χωριστεί» στα δύο, με διαφορετικούς κανόνες ανά καταστήματα.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε από εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει δοθεί προτεραιότητα στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας. Σήμερα το πρωί, ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης και μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει προταθεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Το click in shop ή clickLinside θα προβλέπει πως ο καταναλωτής μπορεί να εισέλθει στο κατάστημα, με χρονικό περιθώριο, ώστε να μπορεί να δοκιμάσει τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει. Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Για την έλευση στο κατάστημα, απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως θα συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως» θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Ωστόσο, τα υπόλοιπα καταστήματα – εκτός των ένδυσης, υπόδησης, χρυσοχοΐας – θα λειτουργούν με το click away και όχι με τοclick inside.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: