ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στοιχεία από 1 Ιανουαρίου 2021 έως 3 Φεβρουαρίου 2021

• Διατεθέντα οχήματα (ημερησίως) : 34-48

• Διατιθέμενοι αστυνομικοί (ημερησίως): 70-97

• Σύνολο ελέγχων covid-19: 17.977

• Σύνολο παραβάσεων covid-19: 549

• Σύνολο τροχονομικών ελέγχων: 6.768

• Τροχονομικές παραβάσεις: 2.369

• Το Τηλεφωνικό Κέντρο Αστυνομίας Χαλκιδική «100» διαχειρίστηκε 413 περιστατικά (γενικά).

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί διατίθενται καθημερινά για την αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, πραγματοποιώντας εποχούμενες περιπολίες για την αποφυγή έκνομων ενεργειών, τροχονομικούς ελέγχους για αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων αλλά και ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας, που αφορούν εν λειτουργία (σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νέα Κ.Υ.Α.) καταστήματα, τήρηση των υγειονομικών μέτρων και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Αστυνομικών Τμημάτων, των Τμημάτων Τροχαίας και Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) με πάνω από 35 οχήματα, περιπολούν το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, ενώ σε διάφορα κομβικά σημεία τοποθετούνται συνεργεία τακτικών ελέγχων τόσο για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων όσο και για τον έλεγχο άσκοπων μετακινήσεων.

Από την έναρξη του 2021, το Τηλεφωνικό Κέντρο της αστυνομίας Χαλκιδικής διαχειρίστηκε περισσότερα από 413 περιστατικά – καταγγελίες πολιτών. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο ελέγχων για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 6.768 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 2.369 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπροσθέτως, για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 17.977 έλεγχοι για covid-19 και βεβαιώθηκαν συνολικά 549 σχετικές παραβάσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: