Εμπορικός Σύλλογος Μουδανιών: Άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου

Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει η Χαλκιδική σύμφωνα με το ΦΕΚ 1308/Β/3-04-2021 και οι αλλαγές που επιφέρει από Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 είναι οι ακόλουθες:

Επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 05:00 έως τις 21:00Για τα καταστήματα εστίασης επιτρέπονται μόνο οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) , διανομής προϊόντων (delivery) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive – through ) χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων.

Για καταστήματα τροφίμων (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία , πρατήρια υγρών καυσίμων , καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων, προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 20.30.

Στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία της υπηρεσίας της διανομής (delivery) επιτρέπεται έως ώρα 01.00. Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας του Σαββάτου, ισχύει και για την Κυριακή, στην περίπτωση των καταστημάτων που η λειτουργία τους επιτρέπεται την ημέρα αυτή, πλην των σούπερ μάρκετ που παραμένουν κλειστά. Επιτρέπεται όμως να λειτουργούν αποκλειστικά προς τον σκοπό της αποστολής ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Για το λιανεμπόριο η λειτουργία της αγοράς θα γίνεται από Δευτέρα έως και Σάββατο με α) τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), και β) με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside ) με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από 07.00 έως 20.30 .

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα περιποίησης άκρων θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο με το προαναφερθέν ωράριο (07.00 έως 20.30).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: