Πρόστιμα σε «ορθάδικα» καφέ και «ακάλυπτους» εργαζόμενους στην Χαλκιδική.

Με 137 παραβάσεις και δύο συλλήψεις ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή, οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διάφορα μέρη της χώρας, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Μόνο στην κεντρική Μακεδονία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε καφετέρια στη Χαλκιδική και επταήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, ενώ οκτώ παραβάσεις των 300 ευρώ βεβαιώθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα δύο στην Ημαθία, τρία στην Πιερία και τρία στις Σέρρες, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Συνολικά χθες, Κυριακή 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 116.795 έλεγχοι, από τους οποίους οι 71.478 στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  • Στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
  • 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.
  • Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.930 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.247 άτομα.
  • Τέλος, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 328 ομοειδείς παραβάσεις.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

φωτο αρχείου

www.makthes.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: