Αυτά είναι τα 6 μέρη που θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους από 1/9

Η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει ότι περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει ακόμα και αν το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπήσει με σφοδρότητα τη χώρα. Και αυτό γιατί πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα και είναι στο χέρι του καθενός να προφυλάξει τον εαυτό του.

Μίνι…lockdown αντίθετα θα ισχύσει για όλους τους ανεμβολίαστους οι οποίοι από τις αρχές του επόμενου μήνα θα δουν μια σειρά από μπλόκα να υψώνονται μπροστά τους.

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την κυβέρνηση η λίστα με τα 6 μέρη στους κλειστούς χώρους των οποίων θα απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο:

1) Εστιατόρια2) καφέ, 3) μπαρ, 4) θέατρα, 5) κινηματογράφοι και 6) γήπεδα από 1/9 θα είναι απαγορευμένα μέρη για τους ανεμβολίαστους.

Το σκεπτικό πίσω από την κυβερνητική στρατηγική είναι ότι η έξοδος για ψυχαγωγία σε αντίθεση με την εργασία ή τις αγορές αγαθών δεν αποτελεί ανάγκη. Συνεπώς, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να προστατευθούν από τον κορωνοϊό ενώ όλα τα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα, η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας υπερισχύει της δικής τους επιλογής για διασκέδαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άλλωστε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών:

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί κι αυτό είναι άδικο».

Απάντηση