Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους

Ένα νέο παλικάρι, 20 ετών πέθανε στη Θεσσαλονίκη από κορονοϊό, αποδεικνύοντας πως ο φονικός ιός “χτυπά” αλύπητα όλες τις ηλικιακές ομάδες καθιστώντας τον εμβολιασμό απαραίτητα ειδικά σε όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Ο 20χρονος άνδρας κατέληξε χθες Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο 20χρονος έκανε τεστ, βρέθηκε θετικός και αργότερα στις 16 Σεπτεμβρίου διασωληνώθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός είχε ήπιο υποκείμενο νόσημα που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες και θα μπορούσε να είχε εμβολιαστεί από νωρίς. Ο νεαρός δυστυχώς νόσησε βαριά και κατέληξε.

«Ο 20χρονος παρουσίασε θρομβώσεις, έπαθε πνευμονική εμβολή και στη συνέχεια έμφραγμα το πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου. Παρά την τεράστια προσπάθειά μας να τον κρατήσουμε στη ζωή, έφυγε κάτω από τρομερές επιπλοκές της νόσου», δήλωσε η συντονίστρια της Α΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Μηλίτσα Μπυτζάνη.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η μητέρα του 20χρονου είναι νοσηλεύτρια και ανεμβολίαστη, από την Ιερισσό Χαλκιδικής, περιοχή με αρκετά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την πανδημία. Θεσσαλονίκη: Πέθανε 20χρονος από κορονοϊό - Ήταν ανεμβολίαστος

«Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους», τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και όπως είπε, «είχε υποκείμενο νόσημα το οποίο δεν θα του στερούσε τη ζωή αν δεν είχε μολυνθεί από κορονοϊό».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: