Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους
Ένα νέο παλικάρι, 20 ετών πέθανε στη Θεσσαλονίκη από κορονοϊό, αποδεικνύοντας πως ο φονικός ιός “χτυπά” αλύπητα όλες τις ηλικιακές ομάδες καθιστώντας τον εμβολιασμό απαραίτητα ειδικά σε όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Ο 20χρονος άνδρας κατέληξε χθες Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο 20χρονος έκανε τεστ, βρέθηκε θετικός και αργότερα στις 16 Σεπτεμβρίου διασωληνώθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός είχε ήπιο υποκείμενο νόσημα που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες και θα μπορούσε να είχε εμβολιαστεί από νωρίς. Ο νεαρός δυστυχώς νόσησε βαριά και κατέληξε.
«Ο 20χρονος παρουσίασε θρομβώσεις, έπαθε πνευμονική εμβολή και στη συνέχεια έμφραγμα το πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου. Παρά την τεράστια προσπάθειά μας να τον κρατήσουμε στη ζωή, έφυγε κάτω από τρομερές επιπλοκές της νόσου», δήλωσε η συντονίστρια της Α΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Μηλίτσα Μπυτζάνη.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η μητέρα του 20χρονου είναι νοσηλεύτρια και ανεμβολίαστη, από την Ιερισσό Χαλκιδικής, περιοχή με αρκετά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την πανδημία. 
«Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους», τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και όπως είπε, «είχε υποκείμενο νόσημα το οποίο δεν θα του στερούσε τη ζωή αν δεν είχε μολυνθεί από κορονοϊό».

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.





![[363983] ΕΠΙ](https://i0.wp.com/ergoxalkidikis.gr/wp-content/uploads/2024/10/kerameia-allatini-thessaloniki-eurokinissi-2048x1365-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1)

