Η Επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821: Οι μαθητές, σε ρόλο ερευνητή, ανακαλύπτουν την ιστορία του τόπου τους»

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά, master in HRM, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο Χρήστος Φυλαχτός, δάσκαλος, συγγραφέας, ερευνητής, παρουσίασαν εισήγηση με τίτλο: «Η Επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821: Οι μαθητές, σε ρόλο ερευνητή, ανακαλύπτουν την ιστορία του τόπου τους» σε πανελλήνιο συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Κυριακή 17-10-2021.

Η εισήγηση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος έγινε περιληπτική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν το 1821 στη Χαλκιδική και η συμβολή τους στην έκβαση της επανάστασης.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη στο πλαίσιο προγράμματος τοπικής ιστορίας. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στην Στ΄ τάξη του Δημ. Σχ. Ζερβοχωρίων κατά το σχ. έτος 2020-21.

Η εισήγηση κατάφερε να προβάλλει πανελλήνια το ρόλο της Χαλκιδικής στον αγώνα του 1821 και να αναδείξει την αξιοποίηση σημαντικών ιστορικών πηγών στο διδακτικό έργο.

Απάντηση