Στο ρήγμα της Ανατολίας ο σεισμός — Λέκκας: Δεν «βλέπουμε» μεγαλύτερα μεγέθη

Ανησύχησε η βορεια Ελλάδα από τον ισχυρό σεισμό 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 σε θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, με εστιακό βάθος στα 19,3 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ πάνω από 10 μετασεισμοί, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 ρίχτερ, έχουν σημειωθεί με το ίδιο επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας.

“Ο προκαταρκτικός σεισμός εγινε αντιπηληπτός στη μισή ηπειρωτική χώρα” είπε ο καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας το οποίο δίνει δονήσεις που γίνονται έντονα αντιληπτές. “Επιβάλλεται να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου λόγω της πλούσιας προϊστορίας του ρήγματος αλλά τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι θα πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη” είπε.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2022/tv/news-themata-ianouarios/20220116-deltio-seismos.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2021/20220116-deltio-seismos.jpg

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην ΕΡΤ3 δεν υπάρχει καμια ανησυχία. “Εγινε αισθητός στη Λήμνο και στη Θάσο. Ειναι μακριά από τις ακτές δεν υπάρχει καμία ανησυχία”, είπε.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,5 Ρίχτερ.

Απάντηση