«ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑ»

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ., Πάνας Απόστολος, σε καλλιέργειες βερίκοκου της Πορταριάς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ν. Προποντίδας, που επλήγησαν από τον παγετό τα ξημερώματα τις 11ης Μαρτίου. Όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, στις δενδρώδης καλλιέργειες, οι οποίες βρίσκονται σε ανθικό και προανθικό στάδιο, οι ζημιές είναι ήδη ορατές.

Για άλλη μια συναπτή χρονιά οι παραγωγοί βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση, βλέποντας να καταστρέφεται η παραγωγή τους σε μια εποχή, που οι βασικές καλλιεργητικές φροντίδες και τα βασικότερα αυξημένα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, καλλιεργητικά έξοδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. 

Οι παραγωγοί εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους με τον Βουλευτή την έντονη ανησυχία τους, καθώς οι διαδικασίες αποζημίωσης από φυσικές καταστροφές παρελθόντων ετών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ τα ποσά αποζημίωσης καθίστανται αμφίβολα και δυσανάλογα σε σχέση πάντα με τα πραγματικά κόστη ζημιάς και αποκατάστασης. Σχετικά μάλιστα με τις διαδικασίες αποζημίωσης τονίστηκε για άλλη μια φορά πως συνεχίζουν να ακολουθούν το αναχρονιστικό κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και πως η ανάγκη αναδιαμόρφωσης του κανονισμού του Οργανισμού είναι πλέον επιτακτική.

Ο κ. Πάνας τόνισε: «Θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους παραγωγούς, με όλες τις δυνάμεις μου και θα συνεισφέρω στο να βρούμε τους τρόπους εκείνους, που θα επιτρέψουν την πραγματική και γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα δεσμεύομαι να κινηθώ Κοινοβουλευτικά ξανά, ζητώντας τόσο την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες καιρικές συνθήκες, όπως η κλιματική κρίση διαμόρφωσε, όσο και τη συνολική προστασία των παραγωγών από το ολοένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα ανατιμήσεων»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: