Καύσιμα: Εν αναμονή της πτώσης των τιμών από αύριο που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα

«Εκρηκτικό μείγμα» για την οικονομία και την αγορά είναι η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι τιμές των καυσίμων, αμόλυβδης και πετρελαίου ντίζελ, παραμένουν πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές των καυσίμων είναι πλέον καρδιογράφημα. Σήμερα πχ έχει μια πτώση η τιμή του βαρελιού αλλά από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να ξανανέβει απότομα. Πιστεύω πώς θα υπάρξει μια μικρή πτώση των τιμών μέσα στο Σαββατοκύριακο είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης Γιώργος Γαβριηλίδης.

Η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 40% περίπου. Δεν έχουν ακριβύνει μόνο τα καύσιμα έχει ακριβύνει και το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ και πραγματικά δεινοπαθεί ο κόσμος, είπε.

  • Είναι ανεξήγητο το φαινόμενο ένα πρατήριο να πουλάει με τιμές χαμηλότερες από τις τιμές του διυλιστηρίου. Το γιατί συμβαίνει αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι θεσμοί. Να το ελέγξει η Διεύθυνση Εμπορίου του υπουργείου.
  • Έχουν επιβληθεί πρόστιμα, έχουν κλείσει και πρατήρια, αλλά υπάρχουν αστοχίες. Το ίδιο πρατήριο βλέπουμε να ανοίγει ξανά από τον ίδιο ιδιοκτήτη αλλά με άλλο ΑΦΜ, κατήγγειλε.
ertnews.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: