Προκάλεσε αντιδράσεις ο Καναράκης «Ιησούς», φορώντας ακάνθινο στεφάνι

Κακός χαμός με προκλητική φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, που παραπέμπει στον Ιησού Χριστό με ακάνθινο στεφάνι, κοσμήματα με τη μορφή της Παναγίας και του Αγίου Φανουρίου διά χειρός Περικλή Κονδυλάτου και… βαθύ ντεκολτέ! Τα επίμαχα «κλικ» που δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του free press περιοδικού koita, όπου ο γνωστός καλλιτέχνης ποζάρει και στο εξώφυλλο, προκάλεσαν ηχηρές αντιδράσεις τόσο σε θρησκευτικούς κύκλους όσο και στα social media, με γνωστό εκκλησιαστικό site να ετοιμάζεται ήδη να κινηθεί νομικά.

Καναράκης 3

Παρότι η εκδότρια και art director του εντύπου Μαριάμ Νίκου, η οποία μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε extreme φωτογραφίσεις γνωστών προσωπικοτήτων, σημειώνει στο editorial της ότι η πηγή έμπνευσης για το εν λόγω shooting ήταν το αιρετικό, πλην όμως κλασικό βιντεοκλίπ της Μαντόνα «Like a Prayer», το οποίο επίσης είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο στους καθολικούς κύκλους όταν είχε κυκλοφορήσει, πολλοί ήταν οι πιστοί που… δεν πείστηκαν.

Θεατρική ομάδα

Κι αυτό διότι στο πλαίσιο της ίδιας φωτογράφισης, ο Παντελής Καναράκης αναπαριστά τον Ιησού Χριστό και στον Μυστικό Δείπνο, έχοντας γύρω του τα έξι μέλη της θεατρικής ομάδας του από την παράσταση «Σινέ», που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στη σκηνή του Πειραιώς 131. Πρόκειται για την κόρη του αξέχαστου Σωτήρη Μουστάκα, Αλεξία, την Αγγελική Ξένου, επίσης τέκνο διάσημων γονιών (των Ελένης Γερασιμίδου και Αντώνη Ξένου), τη σύντροφο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στεφανία Γκουρνέλου, και τους Λάζαρο Βασιλείου, Θεοδόση Φυλακτό και Θεοφίλη Πασχάλη.

Καναράκης 4
ο Καναράκης αναπαριστά τον Ιησού Χριστό και στον Μυστικό Δείπνο, έχοντας γύρω του τα έξι μέλη της θεατρικής ομάδας

Οι έξι ηθοποιοί του «Σινέ» πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή του ίδιου έργου Παντελή Καναράκη στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που φαίνεται ότι έχει αντλήσει το concept του από τον Μυστικό Δείπνο και σίγουρα δεν σχετίζεται με τη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν στο θέατρο.

Διά χειρός Κονδυλάτου

Εκείνο, όμως, που φαίνεται ότι εξόργισε περισσότερο μεγάλη μερίδα κόσμου είναι οι εικόνες του Καναράκη με το ακάνθινο στεφάνι. Σε αυτές ο ηθοποιός εμφανίζεται με ανοιχτό ντεκολτέ και τεράστια κοσμήματα από τη συλλογή του γνωστού σχεδιαστή (και πρώην survivor) Περικλή Κονδυλάτου, τα οποία έχουν επάνω τους τη μορφή της Παναγίας και του Αγίου Φανουρίου. Όπως επισήμαναν κάποιοι σε σχόλιά τους σε ιστοσελίδες που διακίνησαν τις επίμαχες φωτογραφίες, κάνοντάς τες viral, αλλά και στα social media, «ο Καναράκης θα έπρεπε να ντρέπεται».

Καναράκης 2
Ο Παντελής Καναράκης στην προκλητική φωτογράφιση με ακάνθινο στεφάνι και κολιέ με τη μορφή του Χριστού

Άμεση ήταν και η αντίδραση του site Εκκλησία Online, το οποίο ανακοίνωσε πως προχωράει σε μήνυση εναντίον του καλλιτέχνη επειδή «ξεφτιλίζει τον Ιησού Χριστό μέσα στη Σαρακοστή, παρουσιάζοντάς τον ακόμη και με ντεκολτέ». Παράλληλα αρκετοί ήταν εκείνοι που τον στοχοποίησαν με απειλές και υβριστικά σχόλια. «Άμα είναι μάγκας, ας φωτογραφηθεί και ως Μωάμεθ με ανοιχτό ντεκολτέ και ξυρισμένο στήθος» σχολίασε κάποιος. «Προκάλεσες το θρησκευτικό συναίσθημα με αισχρό τρόπο. Λοιπόν; Τι αρρωστημένη ικανοποίηση πήρες;» αναρωτήθηκε άλλος. «Ντροπή στο υποκείμενο αυτό που σατιρίζει τη θρησκεία» έγραψε ένας τρίτος.

espressonews.gr

Απάντηση