«Το σχολείο μάς νοιάζεται»: Erasmus+ 2020-1-EL-010-KA1-101-078253 για το ΕΠΑΛ Νικήτης

Την περίοδο 28 Φεβρουαρίου 2022-4 Μαρτίου 2022 οι καθηγήτριες του ΕΠΑΛ Νικήτης Σκολίδου Κανέλλα και Λάζου Βασιλική παρακολούθησαν στη Πράγα της Τσεχίας επιμορφωτικό κύκλο μαθημάτων με τίτλο « Coaching strategies for school».Τα μαθήματα αφορούσαν ενότητες σχετικές με την επικοινωνία ως στοιχείο του coaching, τον καθορισμό του είδους της προσωπικότητας του διδασκόμενου και του είδους της σκέψης του, την αποδοτική ακρόαση, τις μεθόδους διαπραγμάτευσης, την μάθηση με ερωτήσεις, την διαφοροποίηση μεταξύ mentoring, θεραπευτικής και εκπαίδευσης, την διαμόρφωση των σχέσεων μέσα στις ομάδες και τους οργανισμούς, τη διαπροσωπική επικοινωνία και τη δημιουργία νοητικών χαρτών.

   Βέβαια δεν έλειψαν και οι πολιτιστικές διαδρομές και οι επισκέψεις στα Μουσεία της πόλης της Πράγας, με την πλούσια ιστορία και προσεγμένη αισθητική. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις  στο Μουσείο Mucha, στο Μουσείο Μοντέρνας τέχνης, στο Μουσείο της Γέφυρας του Καρόλου, στην βιβλιοθήκη Klementium, στην εβραϊκή συνοικία με τις συναγωγές, στη Γέφυρα του Καρόλου, στο κάστρο της Πράγας, στην πλατεία με το αστρονομικό ρολόι, στην περιοχή της Mala Strana.

    Ήταν μια ευκαιρία για τις δυο εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν συναδέλφους από άλλες χώρες και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οι νέες γνώσεις και τα ερεθίσματα για σκέψη θα οδηγήσουν στην βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: