«Τουρισμός για Όλους» στην εστίαση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Mέσα στο διάστημα των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους» που θα δίνει για πρώτη φορά voucher, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρωθεί όχι μόνο σε ξενοδοχεία αλλά και σε εστίαση και ακτοπλοϊκά.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Τουρισμού, με ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ύψους 30 εκατ. ευρώ περίπου, επιχειρεί να στηρίξει και φέτος τη ζήτηση για διακοπές αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου που μετά από δύο χρόνια πανδημίας έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022 με 2025 θα «τρέξει» με voucher στα πρότυπα του «Freedom Pass» και η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε ψηφιακή κάρτα και θα εξαργυρώνεται άμεσα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτι που θα συμβεί φέτος για πρώτη φορά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα εξαργυρώνονται και για φαγητόποτό. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο και τα κριτήρια.

Απάντηση