Ολική επαναφορά του τουρισμού στα επίπεδα του 2019

Παρά τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία ανατιμήθηκαν 4 φορές σε τρεις μήνες, οι δημοφιλείς τουλάχιστον νησιωτικοί προορισμοί αντέχουν.

«Φωτιά» έχουν πάρει οι αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα μας… Οι πληρότητες στα καταλύματα είναι ήδη εντυπωσιακές. Στους δημοφιλείς προορισμούς αγγίζουν για τον Ιούλιο το 90%!

«Τον Ιούνιο είχαμε επίπεδα πληρότητας σαν του 2019. Φτάσαμε 50-60-70%. Εμείς είμαστε στο 100% τώρα. Από τα 30 δωμάτια που έχουμε και τα 30 είναι γεμάτα», δήλωσε η Σοφία Βακιρτζή, ξενοδόχος στην Πάρο.

Σε πολλά νησιά του Αιγαίου, οι επιδόσεις ήδη έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2019, χρονιά- ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

«H Σαντορίνη ζει μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν της τελευταίας 15ετίας. Δεν υπάρχει ούτε μαξιλάρι για τον μήνα Ιούλιο και ευελπιστούμε έτσι να πάει και ο Αύγουστος», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Θήρας Μανώλης Ορφανός.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιούνιο στα πέντε διεθνή αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω, Καρπάθου προσγειώθηκαν περίπου 5.000 αεροπλάνα μεταφέροντας 772.000 επιβάτες.

«Είμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή σχεδόν σε αφίξεις σε σχέση με το 2019 στο Βενιζέλος το ίδιο και 23% πάνω στο αεροδρόμιο της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμιά μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

«Βούλιαξαν» οι κοντινές παραλίες

Σαν τη Χαλκιδική σίγουρα δεν έχει… Ωστόσο αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεξαν για το σαββατοκύριακο να απολαύσουν το μπάνιο τους σε πιο κοντινούς προορισμούς, όπως η Επανομή.

Κοντινούς προορισμους όμως φαίνεται πως προτιμούν πολλοί και για τις διακοπές τους.

Οι προκρατήσεις και για τον Αύγουστο καταγράφουν καθημερινά αυξητική τάση, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αισιοδοξούν ότι το 2022, αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ.

Απάντηση