Σήμερα στον Πολύγυρο Μανώλης Μητσιάς “50 Χρόνια Χρυσάφι”

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Ένα μελωδικό ταξίδι ενός τόσο απέριττου αλλά και τόσο ουσιαστικού καλλιτέχνη μέσα στη νύχτα, που τον γεμίζει μαγεία και φως για χάρη των συνοδοιπόρων του, για χάρη μας.

Θα μοιραστεί μαζί μας της δικής του “Γης το χρυσάφι”. “Δρόμο το Δρόμο” θα μας πάει “Περίπατο” “Σε χιλιάδες σταθμούς”. Θα μας τραγουδήσει για τη “μικρή Ραλλού”, για τον “Γιάννη τον φονιά” και θα μας πάει “Ελευσίνα” και “Μ’ ένα παράπονο” θα μας ερμηνεύσει “Μη χτυπάς”, “Αυτά τα χέρια”, “Ποτέ”, “Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη”, “Πιρόγα” και πολλά πολλά ακόμη.

Όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολυγύρου “Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2022”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: