Το κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση

Και όμως το πιστολάκι εκτός από χρήσιμο για τα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη θέρμανση ενός σπιτιού.

Η βρετανική Mirror σε δημοσιευμα της αποκάλυψε ένα κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για να είναι πιο αποδοτικό το καλοριφέρ.

Το σκεπτικό είναι ότι οι σκόνες και οι βρωμιές που βρίσκονται στο εσωτερικό του καλοριφέρ και στις σχισμές του, μειώνουν την απόδοση στη θερμότητα που βγαίνει από αυτό και για αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται επαρκώς.

Και εδώ μπαίνει το πιστολάκι…

Θα πρέπει να κλείσετε εντελώς το καλοριφέρ σας και για δική σας ευκολία να στρώσετε μία πετσέτα κάτω από αυτό, έτσι ώστε να μη διασκορπιστεί η σκόνη στο πάτωμα και να μη χρειαστεί να καθαρίζετε μετά και το πάτωμα.

Συνδέστε το πιστολάκι μαλλιών σας σε μία πρίζα που βρίσκεται κοντά στο καλοριφέρ σας και ενεργοποιήστε τη συσκευή επιλέγοντας τη μέγιστη ένταση. Στη συνέχεια, στρέψτε το πιστολάκι ώστε να φυσάει κάθετα προς την κορυφή του σώματος, για να σπρώξετε τη σκόνη από το εσωτερικό του καλοριφέρ προς το πάτωμα.

Παντα σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορούμε να γλυτώσουμε μέχρι και 600 λιρες το χρόνο, περίπου 800 ευρώ το χρόνο, αφού η βρωμιά στο καλοριφέρ μπορεί να μειώσει την απόδοση μέχρι και 25%.

Απάντηση