Στο Σταυρό η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιερισσού η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» κατά την επιστροφή της απο την Αθήνα θα βρίσκεται στο Σταυρό την Δευτέρα 15 Μαίου 2023 προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μητροπόλεως

 Η Ιερά μας Μητρόπολη με άφατη χαρά ανακοινώνει ότι, κατόπιν ευγενούς αποδοχής από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους αιτήματός μας, η Πάνσεπτος και Περίπυστος Ιερά Εικών ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, η Εφέστιος Εικών του Αγίου Όρους, κατά την επιστροφή της από το Κλεινόν Άστυ των Αθηνών, τη Δευτέρα 15η Μαΐου τ.έ., στις 2 η ώρα το μεσημέρι θα ευρίσκεται στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου του εν Κατερλί ΕΠΙ ΔΙΩΡΟΝ ΤΟ ΠΟΛΥ, για να ευλογήση τα παιδιά Της, δηλαδή την Ιερά μας Μητρόπολη, Ιερό Κλήρο και Λαό και ιδίως την Κωμόπολη του Σταυρού.

            Εκφράζοντας τις από μέσης καρδίας ευχαριστίες μας για το ύψιστο τούτο γεγονός προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, προσκαλούμε τον ευλογημένο Λαό μας με κάθε τιμή και κατάνυξη να προσέλθη στον ιερό Ναό Αγίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού για να λάβη την ευχή της Παντάνασσας.

            Της όλης υποδοχής θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό της Περιοχής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: