Η πρώτη δήλωση του προέδρου των «Σπαρτιατών»: «Ευχαριστώ τον Ηλ. Κασιδιάρη για τη βοήθεια που μας έδωσε»
Ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Βασίλης Στίγκας, αρχηγός των «Σπαρτιατών», που, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα μπαίνουν στη Βουλή με 4,7% και 12 έδρες.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Βασίλης Στίγκας ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη «που μας έδωσε την ώθηση για αυτό το αποτέλεσμα», υποσχέθηκε στον λαό «να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών του» και, όπως είπε «οι Σπαρτάτες έρχονται όχι για να διχάσουν αλλά για να ενώσουν με σύνθημα «ισχύς εν τη ενώσει»».
«Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες. Έρχονται για να ενώσουν. Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη για την σημαντική βοήθεια που μας έδωσε», ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών».
Το εθνικιστικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ιδρυτής του οποίο είναι ο Βασίλης Στίγκας, έκανε την έκπληξη στις εκλογές του Ιουνίου, μπαίνοντας στη Βουλή, σύμφωνα με το exit poll. Πρόκειται για το κόμμα που στηρίζει ο πρωτόδικα καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Βασίλης Στίγκας ίδρυσε το κόμμα το 2017. Στο προφίλ του στο Τwitter δηλώνει δημοσιογράφος, πολιτικός και πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες το οποίο και ίδρυσε το 2017.
Είναι πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Έπειτα, το 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό του Βασίλη Καπερνάρου.
Επίσης, το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων είχε λάβει 752 ψήφους πανελλαδικά. Στις εθνικές εκλογές του ίδιου έτους, οι Σπαρτιάτες συνεργάστηκαν ξανά με την Ένωση Κεντρώων. Ο ιδρυτής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας ήταν υποψήφιος στη Βοιωτία και συγκέντρωσε μόλις 35 ψήφους.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του ιδίου:
«Γεννήθηκα στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Ηλιούπολη. Σπούδασα στην Μηχανικών αεροσκαφών και υπηρέτησα 22 μήνες στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος.Από το 1986 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας – τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων.
Είμαι παντρεμένος, έχω δύο κόρες και έναν γιό.
Επι σειρά ετών ασχολούμαι παράλληλα με την δημοσιογραφία, ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος.
Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια. Το 2017 δημιούργησα τον πολιτικό φορέα « ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ » και κατεβαίνουμε στις Εθνικές Εκλογές την 25η Ιουνίου τρέχοντος έτους.
Ευελπιστώ να φανώ χρήσιμος στο άμεσο μέλλον στον Πατριωτικό χώρο».

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


