Εκδήλωση Εθελοντισμού…στα Πετροκέρασα

Σε πυκνό ακροατήριο της κατάμεστης πλατείας των Πετροκεράσων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023 εκδήλωση εθελοντισμού και ομιλία του Προέδρου της Κοινότητας Αθανασίου Καλαφάτη με θέμα: “Ο Εθελοντισμός μοχλός ανάπτυξης μικρών κοινωνιών”.

Στα Πετροκέρασα ανέκαθεν το πνεύμα του εθελοντισμού ήταν ανεπτυγμένο από την εποχή του 1960 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα στο μέτρο που επιτρέπεται.

Για το λόγο αυτό η Κοινότητα Πετροκεράσων τίμησε σε αυτή την εκδήλωση συμπατριώτες και φίλους του χωριού που νοιάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!

Ανάμεσα στους τιμωνένους είναι:

– Οι δύο Γιατροί της τελευταίας δεκαετίας κα Μάρτου Μαρία και κ. Αγαπίδης Ζαχαρίας που επισκέπτονται δυο φορές το μήνα το ιατρείο του χωριού, συνταγογραφούν και εξετάζουν τους κατοίκους.

– Την κα Ελένη Κωτούδη, που εις μνήμην του συζύγου της Αποστόλου Κωτούδη, ανέπλασε με δωρεά τον τάπητα της παιδικής χαράς. Η οικογένεια ΚΩΤΟΥΔΗ και στο παρελθόν είχε συνεισφέρει στην κοινότητα μας με κατασκευή δυο γηπέδων μπάσκετ, κατασκευή των κιγκλιδωμάτων του Ιερού Ναού, κατασκευή συστημάτων σκίασης στο Λαογραφικό Μουσείο κ.α.

– Ο Δωρητής κ. Frank Neumann Paul.

– Δέκα ακούραστοι εθελοντές που καθημερινά σχεδόν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία μας αφιλοκερδώς με αγάπη και σεβασμό:

· Ο Τοπογράφος Μηχανικός κ. Κωνσταντινίδης Στυλιανός

· Ο Ηλεκτρολόγος κ. Καρτσιώτης Μ. Θεόδωρος

· Η ακούραστη Γραμματέας μας κα Πολυμερά Φεβρωνία

· Η ερίτιμη κα Λέκκα Σουλτάνα που πάντα φρόντιζε για την καθαριότητα της γειτονιάς της και του χωριού

· Ο ακούραστος κ. Κωτούδης Βασίλειος που πάντα πρόθυμος τόσο στην Εκκλησία, στην Κοινότητα, στον Σύλλογο και όπου χρειαστεί προσφέρει τις υπηρεσίες του.

· Οι κ. Μήτσιου Γεώργιος και Φιγκιώρης Αθανάσιος πάντα δίπλα στους φορείς του χωριού με το Μηχανικό τους εξοπλισμό.

· Οι αδελφοί Πέτρος και Αντώνης Χοτζόλη, τεχνίτες χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία.

· Ο Αρχιμάγειράς μας κ. Καβάκας Αστέριος που επι σειρά ετών μεριμνά για την προετοιμασία και παρασκευή του κουρμπανιού του Προφήτη Ηλία.

Η Κοινότητα συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους παραπάνω οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους και στο πρόσωπό τους τιμά όλους τους Πετροκερασιώτες και Πετροκερασιώτισες που αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται γι αυτόν.

Την εκδήλωση τίμησαν και παρευρέθηκαν ο Ιερέας του χωριού Αιδ. π. Μιχαήλ Γιανάκωβ, εκπρόσωπος της Γεν. Γραμματέως του Δήμου Λαγκάδα κα Νασιώκα Ιωάννα, ο Αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων και εκπρόσωπος του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Κομπόγιαννος Χρήστος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Καρτιώτης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου κ. Κοπαρανίδης Νικόλαος και η Πρόεδρος του Μ.Α.Σ. Ομβριανός κα Παπαγεωργίου Στέλλα.

Απάντηση