Έρχεται τον Οκτώβριο και στην Ελλάδα το PS5 Cloud Streaming

Θα προσφέρονται παιχνίδια μέσω cloud και στη χώρα μας για το PS5.

Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να προσφέρει το cloud streaming και για PS5 games μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο μόνο για τα μέλη της υπηρεσίας PlayStation Plus με το Premium πακέτο και θα ξεκινήσει να υποστηρίζεται στις 17 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία και στις 23 του ίδιου μήνα και στην Ευρώπη (και την Ελλάδα).

Η Αμερική θα ακολουθήσει αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου. «Επιλεγμένα παιχνίδια PS5 θα είναι διαθέσιμα για streaming και στόχος μας είναι να προσθέσουμε εκατοντάδες games που θα υποστηρίζουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό», σημείωσε σε δήλωσή του ο Hideaki Nishimo, αντιπρόεδρος του τμήματος experiences της Sony.

Στο λανσάρισμα της υπηρεσίας θα υποστηρίζονται τα Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11, Saints Row IV, Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys και Fortnite.

Ακόμη, με τον ίδιο τρόπο θα υποστηρίζονται και οι δοκιμαστικές εκδόσεις των Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt και The Calisto Protocol, ενώ η Sony διαβεβαίωσε πως θα υποστηριχθούν παρόμοια και τα DLC πακέτα των παιχνιδιών.

Η δυνατότητα απεικόνισης μέσω streaming θα προσφέρεται στις αναλύσεις 4K, 1440p, 1080p και 720p με 60 FPS και έξοδο SDR ή HDR.

Ακόμη, η υπηρεσία θα είναι συμβατή με ήχο 5.1 και 7.1, καθώς και Tempest 3D Audiotech.

Απάντηση