Πάνω από 400.000 ευρώ η ζημιά από την κλοπή λαδιού στη Χαλκιδική

Ούτε τράπεζα να λήστευαν δεν θα είχαν τέτοιο κέρδος, οι δράστες της απίστευτης κλοπής που έγινε στη Χαλκιδική. Ξεπερνάει τις 400 χιλιάδες ευρώ η τιμή των 37 τόνων λαδιού που άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν από τις αποθήκες συνεταιρισμού.

Την ώρα που σε σούπερ μάρκετ «κλειδώνουν» τα μπουκάλια ελαιόλαδου με αντικλεπτικά, οι παραγωγοί σχεδιάζουν να βάλουν GPS ακόμη και στα ελαιόδεντρα για ν’ αποτρέψουν κλοπές.

Στο ελαιοτριβείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής πάνω από 37 τόνοι ελαιόλαδου «έκαναν φτερά».

«Είναι κόποι μιας ζωής, εγώ εδώ μεγάλωσα», ανέφερε το θύμα της κλοπής», Χρύσα Ταρκάση.

Πάνω από 370.000 ευρώ η ζημιά

Με την τιμή στο ελαιόλαδο να τραβάει διαρκώς την ανηφόρα, οι δεξαμενές της αποθήκης του ελαιουργικού συνεταιρισμού Πολυγύρου άδειασαν σε ένα βράδυ, με τη ζημία για τους παραγωγούς να υπερβαίνει τις 370.000 ευρώ.

Κι ακόμα, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το πώς.

«Πιθανολογείται, υπάρχει εκτίμηση ότι δεν έχει διαπραχθεί κλοπή», δήλωσε ο Αθανάσιος Γιοβανούδας, δικηγόρος ελαιοπαραγωγών Πολυγύρου.

«Πήγα και προσωπικά η ίδια μέσα, δεν είδα και καμία παραβίαση, δηλαδή το ελαιοτριβείο ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Άλλοι είπαν ότι υπήρχαν σπασμένες πόρτες, τέτοια.. Εγώ προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο», είπε το θύμα κλοπής.

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να εξαφανίστηκαν τόσοι τόνοι λάδι και ήδη έχουν στραφεί νομικά κατά του συνεταιρισμού για υπεξαίρεση.

«Πριν από 2-3 μέρες διαπιστώθηκε σε έναν έλεγχο από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού ότι κάποιες από τις πόρτες των εγκαταστάσεων ήταν ανοιχτές. Κλήθηκε αμέσως η Ασφάλεια. Το λάδι ήταν αποθηκευμένο σε τέσσερις από τις δεξαμενές και δεν υπάρχει τίποτα αυτήν τη στιγμή», ανέφερε ο δικηγόρος αγροτικού Συνεταιρισμού, Θωμάς Καπλάνης.

Απάντηση