Αλλάζει ο καιρός – Πτώση θερμοκρασίας και βροχές κυρίως στη Β. Ελλάδα

Να ντυθούμε πιο ζεστά – και ειδικά τα μικρά παιδιά – προτρέπει ο Σάκης Αρναούτογλου κυρίως τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας καθώς η θερμοκρασία πέφτει αισθητά λόγω των σχετικά δυνατών βοριάδων.
Ειδικότερα, από το πρωί της Πέμπτης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά βροχές στα βόρεια ανατολικά νησιωτικά, στις Κυκλάδες, στην Εύβοια και στην Αττική – Βοιωτία έως και την ΒΔ Πελοπόννησο.
Στο νότο μόνο ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές, ενώ από το μεσημέρι και μετά συννεφιά με βροχές θα έχουμε σε Σποράδες, Εύβοια, Βόρεια Αττική και ανατολική Στερεά. Φαινόμενα θα έχουμε και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ το βράδυ, θα έχουμε ξαστεριά και λίγα φαινόμενα αλλά για λίγο στα βόρεια της Κρήτης και την αν. Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά στους 20 βαθμούς και στα νότια στους 24. Στα δυτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς και στα ανατολικά νησιωτικά από 20 έως 24 βαθμούς.
Στην Αττική, θα έχουμε νωρίς το πρωί συννεφιά με βροχή και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει. Το απόγευμα θα έχουμε τοπικά και εξασθενημένα φαινόμενα στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές την ανατολική και νότια Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.
Την Παρασκευή ένα νέο πέρασμα με συννεφιές θα εισέλθει στην χώρα, ενώ θα έχουμε και αρκετά ανοίγματα.
Φαινόμενα με βροχές θα έχουμε στα δυτικά μέχρι και την Αττική.
Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, αλλά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές.
Την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις στα δυτικά και τα ανατολικά όπου θα έχουμε κάποιες εκ νέου βροχές.
Τη Δευτέρα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μπει στην χώρα μας με δυνατές βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Απάντηση