Πρόσκληση στη 2η συζήτηση για το Καρναβάλι Πολυχρόνου

Πρόσκληση στη 2η συζήτηση για το Καρναβάλι Πολυχρόνου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυχρόνου υπάρχει από το 1980.

Πρώτα με το όνομα ΝΕΑΠΟΛΙΣ, στη συνέχεια με το όνομα ΦΕΡΕΚΡΑΤΗΣ και απο το 2002 με το όνομα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά ,κοινωνικά δρώμενα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυχρόνου ,αλλά και της ευρύτερης περιοχής της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει πλήθος έργου και δραστηριοτήτων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ψυχαγωγία .

Κάποιες εξ’ αυτών είναι οι εξής:

-Διοργανώνει Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Πολυχρόνια»,-

-Λειτουργούν υπό τη φροντίδα του τμήματα παραδοσιακών χορών (παιδικά ,εφηβικά ,ενηλίκων) –

-Διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με την ονομασία «Γιορτή των Ευχών»

-Πραγματοποιεί με την συνδρομή-συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής , ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας

-Από το 1980 διοργανώνει κάθε Απόκρια εφταήμερη πολιτιστική εορτή με αποκορύφωμα το Καρναβάλι του Πολυχρόνου το οποίο έχει γίνει θεσμός.

-Ανά τακτά χρονικά διαστήματα Οργανώνει διαλέξεις, ομιλίες πάνω σε μορφωτικά και εκπολιτιστικά θέματα. Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όπως εκδρομές , κινηματογραφικές προβολές, εξορμήσεις και δεντροφυτεύεις, προβαίνει στην έκδοση εντύπων που αφορούν την πολιτιστική -τουριστική προβολή του χωριού.

Τέλος από τον Αύγουστο του 2014 λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο το οποίο είναι δημιούργημα του πολιτιστικού συλλόγου και βρίσκεται πίσω από τον Ναό του Αγ. Αθανασίου, και διπλά στο κοινοτικό κατάστημα, ένα κτηριακό στολίδι το οποίο φιλοξενεί την ιστορία του χωριού μας, και των προγόνων μας.

Ώρες Επίσκεψης: τους θερινούς μήνες Καθημερινά το απόγευμα της ώρες από 19:30 έως 22:00 τους χειμερινούς μήνες κάθε Τρίτη από 18:30 έως 20:00 και κατόπιν συνεννόησης.Ξεναγήσεις σχολείων πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης..

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική Είσοδος : 2€/άτομο, 1€ ομαδικό – άνεργοι , ανήλικοι δωρεάν.

Email: politistikossylogospolyxronoy@gmail.com

Απάντηση