Μεγάλη επιτυχία για τη Χαλκιδική στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia 2024

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του αυτόνομο μεγαλύτερη προβολή στη Διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης, Philoxenia 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Νοεμβρίου, προσελκύοντας δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν 36 στοχευμένες συναντήσεις με ξένους hosted buyers από 12 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική ως κορυφαίο προορισμό διακοπών. Οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αγοραστές από σημαντικές αγορές όπως η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Ασία. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη συνεργασιών για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αλλά και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, το περίπτερο της Χαλκιδικής έγινε σημείο συνάντησης των μελών του ΤΟΧ, όπου πλήθος ξενοδόχων, επαγγελμάτων του τουρισμού και αυτοδιοικητικών του Νομού Χαλκιδικής αντίλλαξαν απόψεις για την πορεία της περσινής τουριστικής σεζόν, για τα πρώτα μηνύματα της σεζόν 2025 και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο προορισμός. Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, η Βουλευτής Λασιθίου Αικατερίνη Σπυριδάκη, ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Τουρκίας Ανδρέας Φιορεντίνος της , ο Πρόξενος Σερκάν , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σιμέλα Κυριακίδου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χατζάρος ο Στέλιος Βαλιάνος, Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο Έφορος Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους Γιώργος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Camping Αντώνης Δεληδημητρίου.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην έκθεση Philoxenia ήταν πέρα ​​από την εθιμοτυπική και ένα κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου και το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του Βορείου Ελλάδος. Οι συναντήσεις με επαγγελματίες του προγράμματος Hosted Αγοραστές της έκθεσης επιβεβαίωσαν τη δυναμική της Χαλκιδικής ως προορισμός υψηλού επιπέδου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής μας ταυτότητας στις διεθνείς αγορές».

Aκολουθήστε μας στο Google News!


To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση