Μεγάλα κομμάτια νάιλον στην παραλία Νέας Ηράκλειας 

Περιβαλλοντική καταστροφή στην παραλία της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής καταγγέλλουν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων. Δεκάδες νάιλον, που χρησιμοποιούν οι αμπελουργοί στις καλλιέργειές τους βρίσκονται θαμμένα στην άμμο, με κίνδυνο να βρεθούν στη θάλασσα. Για «οικολογική βόμβα» κάνουν λόγο οι ειδικοί.

Τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης καταγγέλλουν ότι αρχικά οι ασυνείδητοι πέταξαν τα νάιλον μέσα στο ρέμα και στη συνέχεια με τη φορά του αέρα σκορπίστηκαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Οι κάτοικοι ανησυχούν καθώς με την πάροδο του χρόνου τα πλαστικά θα διαλυθούν σε μικρότερα κομμάτια και θα καταλήξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δήμο, τις επόμενες ημέρες συνεργεία θα προχωρήσουν σε καθαρισμό της ακτής.

Η συγκεκριμένη περιοχή το καλοκαίρι δέχεται τεράστιο όγκο τουριστών καθώς η παραλία παίρνει κάθε χρόνο γαλάζια σημαία.

Aκολουθήστε μας στο Google News!


To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση