Στήριξη στους κτηνοτρόφους ζητά η Π.Ε. Χαλκιδικής για την ευλογιά των προβάτων – Νέα επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα επιστολή αποστείλαμε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης λόγω της ευλογιάς των προβάτων (SPGP) στην περιοχή.
Κεντρικά αιτήματα της επιστολής αποτελούν:
η επανεκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας από επιστημονικούς φορείς,
η κατεπείγουσα οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που επιτείνεται από τους νέους περιορισμούς της 16/6/2025,
η ενίσχυση της επιτήρησης των μετακινήσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία, και
η άμεση, επίσημη και σαφής τοποθέτηση της Πολιτείας σχετικά με τον ενδεχόμενο εμβολιασμό, για τον οποίο επικρατεί μεγάλη σύγχυση και προβληματισμός στον κτηνοτροφικό κόσμο.
Η Περιφερειακή Ενότητα δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην εφαρμογή των μέτρων και στη διασφάλιση της παραγωγικής και κοινωνικής συνοχής.
Ζωγράφου Αικατερίνη
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.








