Χαλκιδική: Κλειστή η πλατφόρμα για την εξεύρεση εργατών γης

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτές τις ημέρες οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής. Η συγκομιδή επιτραπέζιας ελιάς βρίσκεται στο αποκορύφωμά της αλλά οι αγρότες δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργατικά χέρια, λόγω του αιφνίδιου «κλεισίματος» της πλατφόρμας μετακλήσεων εργατών γης.\

Η πράσινη επιτραπέζια ελιά της Χαλκιδικής είναι ένα προϊόν, ο καρπός του οποίου μαζεύεται αποκλειστικά με τα χέρια. Είναι απαραίτητη, λοιπόν, η παρουσία εργατών γης.

 


 2377027028  6979226976  Γομάτι, Χαλκιδικής 


 

Στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα, στην οποία μπορούσαν οι ελαιοπαραγωγοί να δηλώσουν κάποια παράταση προς τους εργάτες, που είχαν έρθει με διαβατήριο, έκλεισε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν καμία παράταση και πλέον οι εργάτες από τις τρίτες χώρες να έχουν επιστρέψει πίσω στην πατρίδα τους.

Αυτό, που ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί είναι να ανοίξει εκ νέου αυτή η πλατφόρμα, να μπορέσουν να φέρουν πίσω τους εργάτες για λίγες ημέρες μέχρι να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκομιδής στα μέσα του Οκτώβρη.

Να σημειωθεί ότι φέτος η παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική έχει υποστεί πολλά χτυπήματα, χαλαζοπτώσεις την άνοιξη, έντονη ξηρασία το καλοκαίρι λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και τώρα έρχεται ως αποκορύφωμα το πρόβλημα με τους εργάτες γης.


To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Επισκόπηση απορρήτου
ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.