Κορυφώνεται αύριο ο εορτασμός

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Σήμερα οι πύλες του Ιδρύματος ήταν ανοιχτές από τις 9: το πρωί και πλήθος κόσμου έφτασε στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου για να αφήσει λίγα

λουλούδια στο μνημείο.

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του ’73 η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: “Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.
Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι – με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών – δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων.
Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: