Προβλέψεις ακόμη και για πόλεμο

Δυσοίωνες προβλέψεις έκανε η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που είπε ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα, θα βρεθεί “με τις κλοτσιές εκτός ευρώ”. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η αποδέσμευση από το ευρώ θα πρέπει να γίνει με απόφαση του λαού.
Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον Real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου, έσπευσε να διευκρινίσει ότι μία ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, δεν σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες για τους εργαζομένους και τη λαϊκή οικονομία, αλλά για κάποιους συγκεκριμένους

κλάδους, όπως ο τουριστικός, ο οποίος, όπως σημείωσε, «θα θησαυρίσει».

Το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σχέδιο για το ευρώ των δύο ταχυτήτων ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών με τον πλούτο να πηγαίνει στα χέρια της λαϊκής εξουσίας.
Εφιαλτικές προβλέψεις για εμπλοκή της Ελλάδας σε πόλεμο:
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε την πρόβλεψη σοκ ότι η Ελλάδα, πιθανότατα μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αντιμετωπίσει μία σοβαρή πολεμική εμπλοκή, λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με την κ Παπαρήγα θα υπάρξουν δύο πόλοι: Ο γερμανικός και ο γαλλικός. Και η Ελλάδα θα εμπλακεί είτε ως «επιτιθέμενη δύναμη», είτε ως «θέατρο πολέμου».
Απέκλεισε, επίσης, συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «παραμύθι». «Συνεργασία κάνεις όταν συμφωνείς και έχεις την ίδια κατεύθυνση. Αλλιώς διαλύει αυτή η συνεργασία είναι κοροϊδία του λαού. Τι θα γίνουμε εμείς; Σαν τον Καρατζαφέρη;» κατέληξε η κ Παπαρήγα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: