Στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά περνάει ο Alpha..

Μεγάλος επιχειρηματίας… πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα, που έχει πολύ καλές σχέσεις με την ελίτ των επιχειρηματιών και βέβαια και με τον Δημήτρη Κοντομηνά, εξομολογήθηκε πώς έγινε η συζήτηση μεταξύ γερμανών του RTL και του Mr Intaramerican, προκειμένου να ξαναπεράσει στα χέρια του ο τηλεοπτικός σταθμός. 
Τα όσα ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας και leader στον χώρο του εκμυστηρεύτηκε στην κυριολεξία εγείρουν πολλά ερωτηματικά για την… κάψα των γερμανών να σηκωθούν και να φύγουν αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του Κοντομηνά.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των γερμανών και του Δημήτρη Κοντομηνά έγινε, υπό

εξαιρετικά φιλικό κλίμα με τον Δημήτρη Κοντομηνά, όμως, να είναι αποφασισμένος να επιβάλει τους δικούς του όρους, γνωρίζοντας καλά ό,τι η άλλη πλευρά επιθυμεί διακαώς την απεμπλοκή της από την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα. 

Οι γερμανοί ξέρουν καλά ό,τι με την παρούσα οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μειώσουν τις ζημίες (σ.σ. το να ρεφάρουν είναι όνειρο θερινής νυκτός) κι έτσι αποφάσισαν αντί να επενδύσουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προοπτική ανάληψης υψηλότατου ρίσκου να ανακάμψουν στην επόμενη τριετία, ότι είναι προτιμότερο να… χαρίσουν τον Alpha σε όποιον το επιθυμεί, με την προϋπόθεση, όμως, πώς θα κληρονομήσουν και τις ζημίες του, οι οποίες  ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει το ακριβές πραγματικό μέγεθος. 

Είχαν υπάρξει κι άλλες προσεγγίσεις από τους ίδιους τους γερμανούς με επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι όμως θέλησαν να μην προχωρήσουν τελικά στο Deal αφού η τηλεοπτική πραγματικότητα εμφανίζει μεγάλα σημάδια κατάρρευσης και ελάχιστες προοπτικές κερδοφορίας έστω και στο απώτερο μέλλον.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ως άριστος γνώστης της τηλεοπτικής πραγματικότητας αποφάσισε ότι από αυτό το βήμα μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κι όχι χαμένος. Έτσι έκανε την πρόταση να περιέλθει ο Alpha και πάλι στα χέρια του, αναλαμβάνοντας όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις (όπως κάποια συμβόλαια για παραγωγές που υποχρεούται το κανάλι να μεταδώσει – π.χ. Greek Idol) με το συμβολικό ποσό της εξαγοράς του ενός (1) ευρώ!

Οι επόμενες κινήσεις του Κοντομηνά

Την πρόταση αυτή οι γερμανοί την έχουν λάβει σοβαρά στα υπ’ όψιν τους και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η τελική απάντηση από τη μεριά τους, την οποία άλλες πληροφορίες την τοποθετούν χρονικά πριν το τέλος του 2011 κι άλλοι στις πρώτες ημέρες του 2012. 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όμως, φέρεται να είναι έτοιμος για επόμενα βήματά του, φέρεται να έχει λάβει ήδη προέγκριση χρηματοδότησης του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματός του, χωρίς, όμως, να είναι σαφές εάν πρόκειται για τραπεζικό οργανισμό ή μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που προσφέρθηκε να εμπιστευτεί τον επιχειρηματία.

 Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε άμεσο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Alpha, με πρώτο βήμα την άμεση μεταστέγαση του σταθμού στο παλιό το κτήριο, στην οδό Παύλου Μελά, στον Ρέντη! Από αυτή την κίνηση και μόνο θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο ότι θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 20 με 25 εκατ. ευρώ ετησίως, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι δε θα χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, που θα σήμαινε την αρχή της νέας συνεργασίας με μεγάλα σημάδια ρήξης! Υπ’ όψιν, ο Δημήτρης Κοντομηνάς φέρεται να έχει την άμεση συνεργασία του Alpha με το Channel Nine, για το οποίο είναι άγνωστο τι ρόλο προτίθεται να του προσδώσει στην τηλεοπτική σκακιέρα. Επίσης, άγνωστο παραμένει εάν το Radio Nine θα αλλάξει όνομα ή όχι (αν θα ξαναγίνει δηλαδή alpha radio), όμως, θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο ό,τι οι μεγάλες φίρμες του σταθμού θα κληθούν να ενισχύσουν με τις ραδιοφωνικές εκπομπές τους την ακροαματικότητα του σταθμού.

Τα ονόματα

Οι πληροφορίες, που μας έθεσε στα υπ’ όψιν ο εν λόγω επιχειρηματίας, κάνουν λόγο για βέβαιη αποχώρηση δύο παρουσιαστών του alpha και την επιστροφή δύο άλλων. Αν και τα ονόματα που μας αναφέρθηκαν είναι συγκριμένα, δε χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία μνείας, επειδή είναι εξαιρετικά πρώιμο κάτι τέτοιο, συν το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί το deal με τους γερμανούς.

Είναι γεγονός, όμως, ό,τι έχουν υπάρξει συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν μείνει ελεύθεροι στην τηλεοπτική αγορά, ειδικά τώρα, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις σε πολλά κανάλια. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι πολλοί… άνεργοι τηλεαστέρες έχουν ήδη αρχίσει να πλευρίζουν τον Δημήτρη Κοντομηνά και να του ζητούν  συνεργασία (με το αζημίωτο βέβαια), έχοντας κατά νου τις χρυσές εποχές της προηγούμενης κυριαρχίας του. Ήδη, κάποιοι εξ αυτών έχουν αρχίσει να πετούν και σχετικά “αποκλειστικά δημοσιεύματα” υπό την μορφή “διαρροών” για επικείμενη συνεργασία τους με τον νέο Alpha σε διάφορα φιλικά blogs και sites.

Το θετικό, όμως, είναι ότι στο τραπέζι των συζητήσεων και των σκέψεων δεν τίθεται η απόλυση εργαζομένων.

Απάντηση