Μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρουμε για μετά την χιονόπτωση

Μετά την χιονόπτωση, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια! Οι προβλέψεις έγιναν πράξη, χιόνισε και τώρα θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε το αυτοκίνητό μας να είναι σε καλή κατάσταση για να μας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό μας! Οι πρώτες στιγμές πριν ξεκινήσουμε να οδηγούμε είναι πολύ βασικές! Να μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρουμε πριν
καννα μπούμε στο αυτοκίνητο! 

1. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ χιονίζει ή και μετά την χιονόπτωση!
2. Για να μην μείνει μέσα στην κλειδαριά το μισό κλειδί και το άλλο μισό έξω, ανοίγουμε με πολύ προσοχή!
3. Το χιονισμένο παρμπρίζ καθαρίζεται με πανί και ποτέ με ζεστό νερό, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί εύκολα να προκαλέσει τον θρυμματισμό του.
4. Δεν το καθαρίζουμε ούτε με κρύο νερό, γιατί η υγρασία θα παραμείνει στην επιφάνεια του παρμπρίζ, θα παγώσει, θα γίνει αδιαφανής και λευκή κόβοντάς μας την ορατότητα!
5. Αντίθετα, αφού πάρουμε το φρέσκο ακόμα χιόνι με ένα πανί, χωρίς να κατεβάσουμε τους καθαριστήρες, θέτουμε σε λειτουργία τους ψεκαστήρες του παρμπρίζ και τους αφήνουμε να ρίξουν μπόλικο διάλυμα (που έχουμε όπως είπαμε φροντίσει να υπάρχει στο δοχείο από πριν).
6. Απλώνουμε το διάλυμα με το πανί και μετά κατεβάζουμε τους καθαριστήρες.
7. Ανάβουμε την μηχανή και περιμένουμε να ανέβει η θερμοκρασία καλά πριν ξεκινήσουμε. Το θερμόμετρο δείχνει μόνο την θερμοκρασία του νερού. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, ώστε να ζεσταθούν και τα λάδια του κινητήρα και του σασμάν.
8. Ξεκινώντας δοκιμάζουμε τα φρένα μαλακά, να επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργούν κανονικά.

Απάντηση