Χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό ειδικών σχολείων στον Πολύγυρο

Με απόφαση του αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, εγκρίθηκε για το δήμο Πολυγύρου το ποσό των 294.737 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων δήμου Πολυγύρου, από τον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης».
Η παραπάνω έγκριση αφορά την προμήθεια καταλλήλου εξοπλισμού, όπως

 υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, κεραμικής, ηλεκτρολογίας, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, όπως επίσης και με προβλήματα όρασης.

Τέλος ο δήμος Πολυγύρου, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013 – Υποδομές εκπαίδευσης, υπέβαλλε σχετικό αίτημα και ολοκληρωμένο φάκελο συνολικού προϋπολογισμού 2.363.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου 6θέσιου δημοτικού σχολείου Καλυβών – Γερακινής και αναμένεται σχετική έγκριση για την υλοποίηση του έργου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα παρακάτω: 
«Όλες οι παραπάνω προσπάθειές μας έχουν σαν αποκλειστικό στόχο να δώσουν τη δυνατότητα σ’ όλα τα παιδιά του δήμου μας, ανεξάρτητα ακόμα και από τα όποια σωματικά τους προβλήματα, να διαπαιδαγωγούνται και να μορφώνονται με τον καλύτερο τρόπο και μέσα σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές, υγιεινό και με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και όργανα για την πληρέστερη μόρφωσή τους.
Ο δήμος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του εκμεταλλευόμενος κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα του Δημοσίου και του ΕΣΠΑ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών ολόκληρου του δήμου».

Απάντηση