Δωρεάν φροντιστήριο στους μαθητές που το έχουν ανάγκη

Εποχές «κρυφού σχολειού» φέρνουν στις μνήμες οι σημερινές συνθήκες διδασκαλίας σε αρκετά σχολεία της χώρας. Τα μαθήματα γίνονται χωρίς θέρμανση, ενώ οι εκπαιδευτικοί αγοράζουν μόνοι τους γραφική ύλη και οργανώνουν τμήματα εκτός ωρών εργασίας!

Η κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης (ενισχυτική διδασκαλία) έγινε, όπως φαίνεται την

χειρότερη περίοδο.


Οι γονείς δεν έχουν χρήματα, για να στείλουν τα παιδιά στα φροντιστήρια, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν και αρκετοί μαθητές δεν είναι προετοιμασμένοι.

Οι καθηγητές, παρά τις επώδυνες μειώσεις στους μισθούς τους, αποφασίζουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να μην στερήσουν από τους νέους την ελπίδα να «προκόψουν».

Έτσι, δημιούργησαν τα «Σχολεία Αλληλεγγύης»! Εθελοντές καθηγητές ή καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους εκτός ωρών εργασίας.

Στην Ξάνθη για παράδειγμα  λειτουργεί σχολείο αλληλεγγύης με την συμμετοχή 20 καθηγητών. Εξήντα μαθητές από τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από 2ο Λύκειο Ξάνθης δέχονται βοήθεια από τους καθηγητές.

«Πάντα μιλούσαμε για τα δίκτυα αλληλεγγύης, έτσι ξεκίνησε ως πρωτοβουλία από τους καθηγητές για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που μας χρειάζονται. Βλέπαμε ότι πολλά από αυτά ζορίζονταν και προσπαθούσαν μόνα τους, δεν πήγαιναν σε κάποιο φροντιστήριο», λέει στο Ελεύθερο Τύπο η κ. Β. Αγοραστού.

Αρκετοί καθηγητές ακόμα και αδιόριστοι συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στην Αθήνα με μοναδικό σκοπό να μην στερήσουν από τους νέους το μέλλον τους…

Το ερώτημα βέβαια είναι τι κάνει το υπουργείο Παιδείας…

Απάντηση