Το ίνδαλμα του Μέσι (βίντεο)

«Σε θαυμάζω γιατί παλεύεις κάθε μέρα για τα όνειρα σου», ήταν οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του Λιονέλ Μέσι, όταν πρωτοσυναντήθηκε με τον Σουφιάν Μπουγινζά. Αυτό συνέβη πέρσι στο 0-0 με την Λα Κορούνια, την ημέρα δηλαδή που η Μπαρτσελόνα στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας. Τότε ο Μέσι έδωσε στον πιτσιρικά μία υπόσχεση: πως θα το
αφιέρωνε ένα γκολ.

Πώς όμως ο Σουφιάν θα αναγνώριζε την αφιέρωση; Ο Μέσι πάντοτε όταν σκοράρει, σηκώνει τα χέρια προς τον ουρανό. Τότε ο μικρός Μαροκινός του είπε: «Αφοή σηκώσεις τα χέρια, θα πιάσεις και τα πόδια σου. Τότε θα ξέρω πως ήταν για μένα». Βλέπετε ο Σουφιάν δεν έχει πόδια. Όταν έγινε οκτώ χρονών χρειάστηκε να του τα κόψουν εξαιτίας ενός ανίατου συνδρόμου.Εκτοτε κυκλοφορεί με πρόσθετα κάτω μέλη. Όπως υποστηρίζει ο μικρός, ο Μέσι του δίνει κουράγιο. Το να τον παρακολουθεί και να παίζει με αυτό τον μοναδικό τρόπο, τον κάνει να ξανανιώνει: «Μακάρι να μπορούσα να παίξω όπως εκίνος. Μακάρι να μπορούσα να… πετάξω μαζί του στο γήπεδο», λέει, αλλά όχι με παράπονο, μα με ένα μόνιμο χαμόγελο να φωτίζει το προσωπάκι του.


Και πώς να μην είναι χαρούμενος, όταν μιλούσε και στο πλευρό του είχε τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή του να μιλούν και να αλλάζουν πασούλες στο γήπεδο. Και ο Μέσι εννοείται πως δεν ξάχασε εκείνη την υπόσχεση της αφιέρωσης. Όταν σκόραρε κόντρα στην Οσασούνα, έκανε ό,τι του είχε ζητήσει ο νέος φίλος του. Η για την ακρίβεια όχι απλά σκέτος φίλος του, μα όπως αποκάλυψε ο Αργεντινός θαυματοποιός: «το ίνδαλμα μου»!

Απάντηση