Μειώσεις έως 120 ευρώ σε μισθούς – συντάξεις

Κατεβαίνουν κι άλλο τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, με τη διπλή περικοπή που επιβάλλεται από τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου, σε όλους όσοι έχουν αποδοχές από 415 ευρώ και πάνω!
Την ώρα μάλιστα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προσπαθούν να συνέλθουν από τα απανωτά χαράτσια που επέβαλλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα έρχεται και προστάζει στην κυβέρνηση Παπαδήμου να νομοθετήσει κι άλλη μείωση μισθών κατά 10% με 15%. 
Η μισθοδοσία του Ιανουαρίου ήταν

ψυχρολουσία για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, που είδαν ξαφνικά να βάζουν στην τσέπη από 30 μέχρι και 120 ευρώ λιγότερα από αυτά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο! Αιτία για τη νέα αφαίμαξη είναι αφενός το χαμηλότερο αφορολόγητο όριο εισοδήματος που έπεσε στις 5.000 ευρώ από την 1-1-2012 και αφετέρου η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στις μηνιαίες κρατήσεις. Με αυτά τα δύο μέτρα που νομοθετήθηκαν από καλά διαβασμένους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟ, όλα τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 5% επιπλέον μέσα σε ένα μήνα! Αυτή η μέση μείωση κατά 5% έρχεται να προστεθεί στις ήδη κουρεμένες έως και 25% συντάξεις και τους μειωμένους έως και 32% μισθούς των εργαζομένων!
Σύμφωνα με παραδείγματα από πραγματικές περιπτώσεις που αναζήτησε και συγκέντρωσε ο «ΑΤ»:
* Εργαζόμενος (χωρίς παιδιά) που έχει μισθό 1.200 ευρώ, έχει 22 ευρώ επιπλέον μείωση λόγω του αφορολογήτου και άλλα 15 ευρώ, λόγω της μηνιαίας παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του 2012.
* Εργαζόμενος με δύο παιδιά και αποδοχές 1.500 ευρώ, έχει 25 ευρώ επιπλέον κράτηση λόγω της μείωσης του αφορολογήτου, ενώ άλλα 35 ευρώ «φεύγουν» από το μισθό του για την εισφορά αλληλεγγύης. 
* Συνταξιούχος με αποδοχές κοντά στα 2.000 ευρώ, έχει από τον Ιανουάριο και για κάθε μήνα του 2012, μια επιπλέον μείωση κατά 90 ευρώ από τις διπλές φορολογικές κρατήσεις.
Είναι τέτοιο το σοκ που προκάλεσαν οι περικοπές, που πολλοί πλέον ζουν με το φόβο της επόμενης πληρωμής, καθώς πιστεύουν ότι πάλι κάτι θα βρουν να τους κόψουν! Εκτός κι αν τους σταματήσουν.

Απάντηση